Algemene voorwaarden van Mulderboeteaanvechten.nl

Mulderboeteaanvechten.nl is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 87060663. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en bij het gebruik van de Diensten van Mulderboeteaanvechten.nl.

1. Definities en toepasselijkheid

1.1 Definities

1.1.1 Diensten: (mobiele) applicaties, websites of andere diensten van Mulderboeteaanvechten.nl

1.1.2 Inhoud: inhoud van de Diensten die in eigendom zijn bij Mulderboeteaanvechten.nl

1.1.3 Gebruikers inhoud: de inhoud die door de gebruiker met Mulderboeteaanvechten.nl wordt gedeeld, in welke vorm of wijze dan ook. 

1.1.4 Verkeersboete(s): een beschikking die is opgelegd voor een gedraging als bedoeld in artikel 1, eerste lid jo. artikel 2, eerste lid van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (hierna: Wahv) en naheffingsaanslagen parkeerbelasting.

1.1.5 Mulderzaak: een beschikking die is opgelegd voor een gedraging als bedoeld in artikel 1, eerste lid jo. artikel 2, eerste lid van de Wahv en waartegen rechtsmiddelen zijn aangewend.

1.2 Toepasselijkheid

1.2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken deel uit van alle huidige en toekomstige overeenkomsten of enige andere op rechtsgevolg gerichte handelingen tussen Mulderboeteaanvechten.nl en u, waaronder ook alle gevolgen van dergelijke overeenkomsten of handelingen.

1.2.2 Door het indienen van een verkeersboete via onze website www.mulderboeteaanvechten.nl stemt u in dat u gebonden bent aan deze algemene voorwaarden.

1.2.3 Indien u besluit gebruik te maken van de Diensten, ontvangt u van Mulderboeteaanvechten.nl een opdrachtbevestiging per e-mail. De opdrachtbevestiging en deze algemene voorwaarden vormen gezamenlijk de rechtsbetrekking tussen u en Mulderboeteaanvechten.nl.

1.2.4 Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn alleen geldig indien deze afwijkingen schriftelijk tussen partijen overeen zijn gekomen en gelden alleen voor de in de afwijking genoemde overeenkomsten.

1.2.5 Eventuele algemene voorwaarden uwerzijds worden door Mulderboeteaanvechten.nl uitdrukkelijk niet aanvaard en zijn niet van toepassing tussen u en Mulderboeteaanvechten.nl.

2. Voorwaarden betreffende bezwaar en beroep tegen verkeersboetes

2.1 Beoordeling van verkeersboetes

2.1.1 Mulderboeteaanvechten.nl beoordeelt voor alle ingediende verkeersboetes de haalbaarheid van een eventueel in te dienen bezwaar- of beroepschrift. De uitkomst van deze haalbaarheidstoets bepaalt of Mulderboeteaanvechten.nl uw boete in behandeling neemt. 

2.1.2 De uitkomst van de haalbaarheidstoets wordt per e-mail aan u toegezonden. 

2.1.3 Mulderboeteaanvechten.nl is niet verplicht een opdracht in behandeling te nemen.

2.1.4 Wanneer Mulderboeteaanvechten.nl uw verkeersboete in behandeling neemt, dient u Mulderboeteaanvechten.nl te machtigen om namens u de procedure in elke instantie, als bedoeld in artikel 2.2.1, te mogen voeren.

2.2 De behandeling van verkeersboetes

2.2.1 Indien Mulderboeteaanvechten.nl uw verkeersboete in behandeling heeft genomen, gaat Mulderboeteaanvechten.nl in eerste aanleg in administratief beroep bij de officier van justitie dan wel in bezwaar bij de gemeente die de verkeersboete heeft opgelegd. In tweede aanleg kan Mulderboeteaanvechten.nl in beroep bij de kantonrechter dan wel in beroep bij de bestuursrechter. Ten slotte kan Mulderboeteaanvechten.nl in hoger beroep bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. 

2.2.2 Mulderboeteaanvechten.nl beoordeelt per verkeersboete of bezwaar, beroep of hoger beroep zinvol is. Mulderboeteaanvechten.nl is niet verplicht om beroep of hoger beroep in te stellen. 

2.2.3 Mocht u het niet eens zijn met de beslissing van Mulderboeteaanvechten.nl om niet in beroep bij de kantonrechter, dan wel in beroep bij de bestuursrechter, of in hoger beroep te gaan tegen uw verkeersboete, dan kunt u het rechtsmiddel zelf aanwenden. De machtiging die u aan Mulderboeteaanvechten.nl heeft verleend, komt in dat geval te vervallen. 

2.3.4 Indien Mulderboeteaanvechten.nl van mening is dat er ten onrechte geen proceskostenvergoeding of dwangsom dan wel een te laag bedrag is toegekend, behoudt Mulderboeteaanvechten.nl het recht om in uw naam in beroep dan wel hoger beroep te gaan met betrekking tot de proceskostenvergoeding en dwangsom. 

2.3.5 Mulderboeteaanvechten.nl legt geen concepten van processtukken aan u voor. U heeft het recht om op verzoek inzage te krijgen in alle ingediende processtukken in uw zaak. 

2.3.6 Indien aan u een concept als bedoeld in artikel 2.3.5 is voorgelegd dan beschouwt Mulderboeteaanvechten.nl het concept als aanvaard indien, u niet binnen 10 werkdagen heeft gereageerd dan wel op de voorlaatste dag van de bezwaar- of beroepstermijn. 

2.3.7 Indien een bezwaar- of beroepschrift zonder overleg met Mulderboeteaanvechten.nl wordt ingetrokken, worden de daadwerkelijk gemaakte uren bij u in rekening gebracht op basis van een uurtarief van € 78,65 per uur inclusief BTW. Mulderboeteaanvechten.nl is verplicht mee te werken aan een redelijk verzoek om een bezwaar- of beroepschrift in te trekken. Indien na overleg met Mulderboeteaanvechten.nl het beroepschrift wordt ingetrokken, bent u niets aan Mulderboeteaanvechten.nl verschuldigd.

2.3 Honorarium en betaling

2.3.1 Het honorarium voor de verrichtte werkzaamheden van Mulderboeteaanvechten.nl, met betrekking tot de door u ingediende en in behandeling genomen verkeersboete(s), bestaat uit de proceskostenvergoeding die u wordt toegekend op grond van het Besluit proceskosten bestuursrecht (Bpb) en verbeurde dwangsom(men) als bedoeld in artikel 4:17 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

2.3.2. Indien er geen proceskostenvergoeding of dwangsom(men) aan u word(t)(en) toegekend, bent u niets verschuldigd aan Mulderboeteaanvechten.nl, behoudens artikel 3.3. 

2.3.3 Indien een proceskostenvergoeding is toegekend in een Mulderzaak moet de proceskostenvergoeding worden overgemaakt naar het bankrekeningnummer van degene aan wie de boete is opgelegd. U bent in dat geval verplicht om binnen 10 dagen, na verzoek van Mulderboeteaanvechten.nl, om het volledige en juiste IBAN-nummer en de tenaamstelling van het IBAN-nummer te verstrekken aan Mulderboeteaanvechten.nl. Het verzoek wordt gedaan op het door u, bij het indienen van de verkeersboete via een van onze Diensten, opgegeven e-mailadres.

2.3.4 Indien u niet voldoet aan het verzoek als bedoeld in artikel 2.4.3 is de proceskostenvergoeding direct en geheel opeisbaar zes weken na de dagtekening van de brief van de officier van justitie waarbij de proceskostenvergoeding is toegekend.

2.3.5 De proceskostenvergoeding en/of dwangsommen die op uw bankrekening, dan wel op de bankrekening van degene aan wie de verkeersboete is opgelegd, word(t)(en) gestort, dient u binnen 10 dagen na ontvangst over te maken naar de bankrekening van Mulderboeteaanvechten.nl.

2.3.6 In het geval u nalaat de verschuldigde proceskostenvergoeding en/of dwangsom(men) over te maken of om een andere reden in verzuim bent, zijn de vorderingen van Mulderboeteaanvechten.nl op u direct en geheel opeisbaar, onverminderd de andere rechten van Mulderboeteaanvechten.nl. Eventuele gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten die Mulderboeteaanvechten.nl maakt voor het incasseren van haar vorderingen, zullen op u worden verhaald.

2.3.7 Indien een bezwaar- of beroepschrift zonder overleg met Mulderboeteaanvechten.nl wordt ingetrokken, worden de daadwerkelijk gemaakte uren bij u in rekening gebracht op basis van een uurtarief van € 78,65 per uur inclusief BTW. Mulderboeteaanvechten.nl is verplicht mee te werken aan een redelijk verzoek om een bezwaar- of beroepschrift in te trekken. Indien na overleg met Mulderboeteaanvechten.nl het beroepschrift wordt ingetrokken, bent u niets aan Mulderboeteaanvechten.nl verschuldigd.

3 Machtiging

3.1 De wetgever heeft bepaald dat Mulderboeteaanvechten.nl enkel als uw gemachtigde de procedure kan voeren indien u een schriftelijke machtiging aan haar verstrekt. Om die reden dient u, indien Mulderboeteaanvechten.nl uw verkeersboete in behandeling heeft genomen en de machtiging die u heeft ondertekent op de website om welke reden dan ook niet rechtsgeldig is, het machtigingsformulier dat Mulderboeteaanvechten.nl u toestuurt te tekenen en te retourneren.

3.2 Indien de boete niet op uw naam staat en om die reden geen rechtsgeldige machtiging kan verstrekken, dient u te zorgen dat degene aan wie de boete is opgelegd een rechtsgeldige machtiging verstrekt aan Mulderboeteaanvechten.nl.

3.3 Het toesturen en retourneren van de machtiging geschiedt digitaal. In uitzonderlijke gevallen is het met toestemming van Mulderboeteaanvechten.nl mogelijk om de machtiging op andere wijze te verstrekken en te retourneren.

3.3 Ingeval u een verkeersboete indient bij Mulderboeteaanvechten.nl en u reeds een andere persoon of personen gemachtigd heeft of na het indienen van de verkeersboete machtigt, om (administratief) beroep, hoger beroep dan wel bezwaar, beroep of hoger beroep in te stellen tegen dezelfde verkeersboete, dan worden de kosten voor de reeds door Mulderboetaanvechten.nl verrichtte werkzaamheden bij u in rekening gebracht, indien u besluit de machtiging die u aan ons verleend heeft in te trekken of de andere gemachtigde als uw gemachtigde (wordt) aanmerkt. De werkzaamheden met betrekking tot de ingediende boete(s) die reeds verricht zijn, zullen in rekening worden gebracht op basis van een uurtarief van €78,65 per uur inclusief BTW.

3.4 De kosten voor de werkzaamheden als bedoeld in artikel 3.3 dienen binnen 10 dagen, nadat Mulderboeteaanvechten.nl per e-mail, per brief dan wel bij factuur heeft laten weten welke werkzaamheden zijn verricht en wat het uiteindelijke bedrag is dat in rekening wordt gebracht, te zijn ontvangen op het bankrekeningnummer van Mulderboeteaanvechten.nl.

4 Beperking aansprakelijkheid

4.1 De aansprakelijkheid van Mulderboeteaanvechten.nl die voortvloeit uit haar dienstverlening is beperkt tot het bedrag van de door u ingediende boete(s), behoudens de beperkingen die voortvloeien uit de wet. 

4.2 In geen geval zal Mulderboeteaanvechten.nl aansprakelijk zijn voor iemand anders zijn verlies, schade of letsel. 

4.3 Mulderboeteaanvechten.nl is niet verantwoordelijk voor de acties, inhoud, informatie of gegevens van derden. 

4.4 U gaat ermee akkoord dat iedere claim die u meent te hebben tegen Mulderboeteaanvechten.nl verjaart na één jaar vanaf het moment waarop de claim is ontstaan. 

5 Bewijs 

5.1 Een uittreksel uit de administratie van Mulderboeteaanvechten.nl strekt tegenover u tot volledig bewijs, behoudens door u te leveren tegenbewijs. 

5.2 Als datum van verzending, ontvangst of terbeschikkingstelling geldt de datum van verzending,

ontvangst of terbeschikkingstelling zoals die blijkt uit de administratie van Mulderboeteaanvechten.nl.

5.3 Een kopie, scan of (digitale) foto van een handtekening komt dezelfde bewijskracht toe als een echte handtekening.

6 Gedeeltelijke ongeldigheid

Indien een bepaling van deze algemene voorwaarden nietig dan wel onverbindend mocht blijken te zijn, blijft u gebonden aan de overige bepalingen. Mulderboeteaanvechten.nl zal de nietige dan wel onverbindende bepaling(en) vervangen door een bepaling die wel verbindend is en waarvan de strekking zoveel mogelijk dezelfde is als die van de te vervangen bepaling(en), rekening houdend met het oogmerk van deze algemene voorwaarden.

7 Geen rechtsverwerking

Afstand van recht door Mulderboeteaanvechten.nl kan slechts geschieden door een daartoe strekkende schriftelijke kennisgeving. Indien Mulderboeteaanvechten.nl haar rechten uit hoofde van deze algemene voorwaarden niet uitoefent of het uitoefenen daarvan uitstelt, kan dit niet worden beschouwd als afstand van dat (of enig ander) recht.

8 Wijziging algemene voorwaarden

Mulderboeteaanvechten.nl heeft het recht om deze algemene voorwaarden van tijd tot tijd te wijzigen en bij te werken (bijgewerkte algemene voorwaarden). 

9 Toepasselijk recht en forumkeuze

9.1 Deze algemene voorwaarden en alle niet-contractuele rechten en verplichtingen voortvloeiende daaruit worden beheerst door Nederlands recht. 

10 Persoonsgegevens

Mulderboeteaanvechten.nl mag persoonsgegevens van u verwerken met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving.